Om slekta

Hoveddelen av informasjon bakover i tid for Øien-slekta er dels fremskaffet av min bror Bjørn Øien, og dels av egne undersøkelser og kontakter.
For dagens slekt har nesten alle mine søskenebarn og andre i slekta gitt tilbakemeldinger på forespørsel. Også mer fjerne slektninger som har funnet siden min har bidratt.
En stor takk til dere alle!

For Dalsbø-familien er tilsvarende data fra papirer som min mormor Marie Østensen Dalsbø etterlot. Dette virker å være utskrift fra kirkebøker som Mormoner-kirken i USA tydeligvis må ha fremskaffet. Jeg husker å ha sett disse papirene allerede på 1950-tallet hos henne.

Fordi jeg sitter på endel dokumentasjon omkring den nærmeste familie vil det naturligvis bli mye fokus på disse. Men dersom noen har dokumentasjon om andre i slekta kan jeg godt tenke meg å legge inn slikt

For Altmann-slekta er mange navn hentet både fra kilder i den nære familie og fra heftet "Slekten Altmann og kretsen omkring", med tilleggsshjelp fra databasen til The Church of Jesu Christ of Latter-day Saints (Mormonerkirken)i Salt Lake City i Utah.
Heftet "Slekten Altmann og kretsen omkring" ble sendt meg av Ewald Øiens barnebarn, Pål Øien, i Alta. Han fikk den av Altmann-slekta der.

I de siste årene har Hege Unhjem gjort en stor jobb på Altmann-slekta, og bl.a. fått kontakt med slekt i USA og Canada.
Dokumentasjonen bakover til Balthasar Altmann (f. 1621), fra Ennenda i Sveits, er rimelig sikker. Men videre bakover før 1621 er data kun henta fra databasen Mormonerkirken, og er derfor noe mer usikker (men allikevel tatt med)

Jeg har også et fotogalleri der våre foreldre/forfedre vil kunne finnes, men også andre i familien som tillater eller ønsker det. Send meg gjerne foto av forfedre som mangler.
En del bilder av gravstøtter er lagt inn som en egen gruppe, i tillegg er det en gruppe varierte private bilder uten slektshistorisk betydning.
Jeg er kommet langt med å legge ut dokumenter/bilder som kan ha historisk interesse for noen. Dette dreier seg vesentlig om Øien-familiens ishavsbakgrunn, bl.a. fra Bjørnøya - og ikke minst Jan Mayen fra før den ble norsk eiendom, til den ble annektert som norsk eiendom fysisk iverksatt bla. av Fritz Øien, og fra de 5 krigsårene der.

Jeg håper informasjonen du finner på denne siden vil være interessant for deg.

Besøksstatistikk